Istoria Avon

197087_2978190710168_549825332_n
Este o companie de vânzări directe, producătoare de cosmetice, parfumuri, bijuterii și jucării din Statele Unite, înființată în anul 1886. Avon este o companie de multi-level marketing și este prezentă în peste 135 de țări.
Printre produsele Avon se numără produse de make-up, de îngrijire a tenului, a pielii și a părului, parfumuri, precum și bijuterii. Inițial compania se adresa publicului feminin dar și-a extins oferta și la produse pentru bărbați și pentru copii.

 

SCURT ISTORICistoric5

1886 -  Un tanar pe nume David McConnell, ce vindea carti din usa in usa, decide sa le ofere clientelor sale un mic parfum la achizitionarea fiecarui volum. Ideea este atat de populara incat McConnell renunta la a mai vinde carti si se dedica vanzarii de parfumuri. Astfel ia nastere California Perfume Company.

1928 – Anii ’20. Deceniul exceselor si exuberantei de dupa primul razboi mondial. Se scrie Marele Gatsby, se canta jazz si se danseaza Charleston. Iar femeile isi castiga dreptul la vot, incepand cu 1920. In 1928, purtata de frenezia modernitatii, California Perfume Company devine AVON iar pentru a marca schimbarea isi muta birourile intr-unul din zgarie-norii nou construiti in Manhattan, un sediu demn de o companie cu 25.000 de Reprezentanti pe intreg teritoriul Statelor Unite.

istoric61942 – Al Doilea Razboi Mondial schimba totul. Viata de familie se modifica din temelii pentru ca aproape toate femeile sunt angajate in fabric si uzine in locul barbatilor plecati in armata. Iar AVON se alatura acestui efort, mare parte din fabricile sale fiind reconvertite pentru produsele necesare pe front. Reuseste insa sa sustina moralul doamnelor si domnisoarelor oferindu-le mici moment de cochetarie, cu parfumuri precum Attention si Here’s My Heart.

1954 – Sfarsitul razboiului mondial marcheaza o noua era – a abundentei, a prosperitatii, a bucuriei. Apar suburbiile, garajele se umplu de masini, familiile se strang seara in fata televizorului. In 1954 debuteaza legendara campanile “AVON Calling” care devine imaginea emblematica a vanzarilor door- to-door. In acelasi an AVON deschide primele birouri in afara continentului nord-american, in Puerto Rico si Venezuela.

istoric31986 – Sunt anii in care computerul personal si misiunile spatiale fac lumea din ce in ce mai mica. Se lanseaza MTV-ul iar Madonna si Michael Jackson ajung in fiecare colt al planetei. In 1986 AVON devenea o companie globala, cu Reprezentante pe toate continentele lumii, si isi sarbatorea prima suta de ani.

1997 – Incepea epoca internetului si a comunicarii globale. “J”  isi gasea loc in alfabetul digital, indiferent de limba sau de cultura. Planeta se transforma intr-un sat global, mai liber si mai prosper. Vanzarile AVON depaseau in 1997 pragul a 5 miliarde de dolari, iar aceasta afluenta se facea simtita si in sfera initiativelor caritabile, nou lansata Fundatia Avon aducand peste 50 de milioane de dolari pentru proiecte vizand sanatatea femeilor din lumea intreaga.

istoric12002/2008/2010 – Ca in orice poveste captivanta, AVON Romania crestea si inova intr-un an cat altii in zece. Drept pentru care in 2002 AVON era deja liderul pe piata cosmeticelor din Romania. Tot atunci se lanseaza  si www.avoncosmetics.ro oferind posibilitatea comenzilor on-line iar din 2008 se puteau comanda produse AVON intr-un simplu sms. In 2009 aparea primul card parfumat din Romania, oferind in premiera asigurarea contra cancerului la san. Iar in 2010 AVON Romania prezenta Cartea Dragostei si demara proiectul comunitatii AVON Connects. Prin astfel de initiative AVON devenea un brand atat de present in viata de zi cu zi incat 8 din 10 femei marturiseau ca au cumparat cel putin un produs AVON in decurs de un an.

istoric22011 – Iar povestea este de-abia la inceput. Va continua cu frumusete, cu oportunitati, cu respect si grija, cu promisiunea unei zile de maine mai buna decat ziua de azi.

Sunt 127 de ani in care AVON a invatat de la fiecare angajat, Reprezentant sau client ca doar respectandu-ti integritatea etica poti sa pornesti de jos si sa ajungi atat de sus. AVON este compania care crede in iubire si in puterea nemasurata a feminitatii. Credem ca orice varsta are propriul sau farmec si ca orice femeie merita sa isi castige independenta financiara.  Credem in culori si in zambetul larg al femeilor, atunci cand stim ca au incredere in ele. Credem cu forta si de aceea luptam impotriva cancerului la san si impotriva violentei domestice. Avem usile larg deschise si suntem primiti cu caldura in sufletul a milioane de femei din peste 100 de tari.

Lasă un răspuns

Puteți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>